Βιωματικό Εργαστήριο: «Η Διαμεσολάβηση μεταξύ συνομηλίκων ως μέσον ειρηνικής επίλυσης συγκρούσεων, πρόληψης της βίας και αποκατάστασης των σχέσεων στο σχολείο»


 

 

Το 3ο Γυμνάσιο Αιγάλεω και ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός O.C.E.A.N NGO, οργάνωσαν στο 3ο Γυμνάσιο Αιγάλεω, στα πλαίσια της εθελοντικής  ομάδας ,εσωτερικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και εποπτείας εκπαιδευτικού έργου , που συντονίζει εθελοντικά  η κ. Σκούφη Κατσιδονιώτη Δήμητρα,το Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα:

«Η Διαμεσολάβηση μεταξύ συνομηλίκων ως μέσον ειρηνικής επίλυσης συγκρούσεων, πρόληψης της βίας και αποκατάστασης των σχέσεων στο σχολείο».

Το σεμινάριο απευθύνονταν κατά προτεραιότητα σε Διευθυντές σχολείων, στελέχη εκπαίδευσης και σε κάθε εκπαιδευτικό.

Το σεμινάριο διεξάχθει βιωματικά με δημιουργία και λειτουργία μικρών ομάδων ο δε αριθμός συμμετοχών ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Το σεμινάριο διεξάχθει στο 3ο Γυμνάσιο Αιγάλεω, Κύπρου 1 και Μ. Μπότσαρη,

το Σάββατο 17 Μαρτίου από τις 10:00 πμ έως 14:00 μμ.

Η είσοδος ήταν  ελεύθερη και ο αριθμός συμμετεχόντων τελικά ήταν 45  εκπαιδευτικοί ,Διευθυντές και στελέχη της εκπαίδευσης από όλες τις βαθμίδες .

Εμψυχώτριες του Σεμιναρίου θα είναι:

1. Αγγελική Γιαννάτου, τ. Διευθύντρια του 2ου Γυμν. Ασπροπύργου, σύμβουλος ομάδων και οργανισμών και πρωτοπόρος στη λειτουργία της Διαμεσολάβησης στα σχολεία

2. Δήμητρα Σκούφη Κατσιδονιώτη, εκπ/κος, Φυσικός, Μsc, επιμορφώτρια Β΄ επιπέδου Μείζονος προγράμματος, Επ. Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας, Σύμβουλος Ομάδων και Οργανισμών, Συντονίστρια του Οργανισμού O.C.E.A.N.

Για τη  καλύτερη λειτουργία και εισαγωγή επιπλέον μεθόδων  προσέγγισης, βοήθησαν εθελοντικά με πολύ προθυμία, η κ.Μαρία Κωτσέλη  Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ5 του 2ου Γυμνασίου Μεγάρων, με μεγάλη εμπειρία στο πρόγραμμα Διαμεσολάβησης και η Νατάσσα Ζωγάνα Δασκάλα στο 7 Δημοτικό σχολείο Νίκαιας η οποία πρότεινε και εισηγήθηκε τη μεθοδολογία που εφαρμόζει στο σχολείο της με τα  διαφορετικού χρώματος καπέλα .

Στο τέλος δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής και δόθηκε η υπόσχεση να επαναληφθεί.Οι  αξιολογήσεις του σεμιναρίου από τους συμμετέχοντες  ήταν πολύ θετικές .