Μετά τη πρώτη συνάντηση του προγράμματος στο Ζάγκρεπ που παρακολούθησε από 2-5 Δεκεμβρίου 2018, η συντονίστρια της O.C.E.A.N NGO και διαχειρίστρια του προγράμματος κα Δήμητρα Σκούφη Κατσιδονιώτη, έγινε το 1ο εργαστήριο του προγράμματος στη Κρακοβία της Πολωνίας από 10 εως και 17 Μαρτίου 2019 , με φιλοξενούντα Οργανισμό τη Multikultura.
Στο 1ο εργαστήριο συμμετείχε η συντονίστρια της O.C.E.A.N NGO και διαχειρίστρια του προγράμματος κα Δήμητρα Σκούφη Κατσιδονιώτη, η Κυριακή Τριφύλλη εθελόντρια της οργάνωσης και ο Δημήτρης Κατσιδονιώτης μέλος της συντονιστικής Γραμματείας του οργανισμού.
Η θεματολογία ήταν «¨Άνθρωποι σαν εμας » , «People like us» .Η μεθοδολογία στηρίχθηκε στη δημιουργία ενός ποιήματος, καθώς το σημαντικό θέμα αυτής της περιοχής είναι το μεγάλο σύνολο των ποιητών που είναι χωρίς εργασία.
Η διδασκαλία έγινε από ένα διεθνούς φήμης ποιητή και το αποτέλεσμα καταγράφηκε με το ποιήμα με τίτλο «30 seconds» που ο Δημήτρης Κατσιδονιώτης με τη βοήθεια της ομάδας Pitch μελοποίησε. Eλπίζουμε να σας αρέσει.https:
https://business.facebook.com/pitchingtheatre/videos/2243498499272006/
Η ομάδα αποτελούμενη από όλους τους συμμετέχοντες εταίρους στο πρόγραμμα, δούλευε για 8 ωρο επί 5 ημέρες σε ένα πρωτότυπο συνεδριακό κέντρο ,ποταμόπλιο.
Ο κάθε συμμετέχων στην εκπαίδευση αυτού του εργαστηρίου παρουσίασε την ιδέα του αξιοποιώντας το θέμα της ανεργίας των ποιητών, σε ένα τρίλεπτο φόρουμ που μεταδόθηκε life streaming και βαθμολογήθηκε ενώπιον επιτροπής κρίσης.
https://business.facebook.com/pitchingtheatre/videos/2377828012241791/
Η ιδέα που προτάθηκε στο φόρουμ στη Πολωνία από τη Συντονίστρια του φορέα κ.Σκούφη κατά την επιστροφή στην Αθηνα χρησιμοποιήθηκε για τη διάχυση της πληροφορίας και δημιουργία ποιημάτων στις ομάδες αυτογνωσίας που η Συντονίστρια διευθύνει και συντονίζει στο 6ο ΚΑΠΗ Αιγάλεω και στην O.C.E.A.N NGO.
Η ιδέα αγκαλιάστηκε από τις ομάδες αυτογνωσίας που επί 4 συνεδρίες λειτούργησαν στη κατεύθυνση των ιδεών του PITCH.
Το επόμενο βήμα ήταν να οργανωθεί η Ελληνική ομάδα δράσης του PITCH .
Η ομάδα αποτελούμενη από εθελοντές συναντήθηκε και οργανώθηκε για τη δουλιά της τόσο στην Αθήνα στο αντίστοιχο εργαστήριο C5 αλλά και για τα άλλα εργαστήρια ,ιδιαίτερα στο εργαστήριο C2 στην Αττάλεια της Τουρκίας.
Στην Αττάλεια της Τουρκίας θα συμμετέχουν δύο εθελοντές της οργάνωσης και εξωτερικοί συνεργάτες,
η κα Μαστοράκη Ελένη και η Εμμανουέλα Μεσσήνη που ήδη βρίσκονται εκεί.
Φιλοξενών οργανισμός το Πανεπιστήμιο Akdeniz (Αττάλεια, Τουρκία), θέμα του εργαστηρίου “ALL DIFFERENT ALL EQUAL” , “ΌΛΟΙ ΊΣΟΙ ,ΌΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ”.