3ο εργαστήριο, Φόρουμ PITCH , ERASMUS+ program.Maribor Slovenia 9-13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019


3ο  Εργαστήριο του Project Pitch στο Μάριμπορ της Σλοβενίας από 9 εως 13 Σεπτεμβρίου 2019.

         Στο πλαίσιο του προγράμματος « Το θέατρο ως μέσο καλλιέργειας δεξιοτήτων συνοπτικής και στοχευόμενης αυτοπροώθησης στην απασχόληση» (The Pitch), έπειτα από την πραγματοποίηση των δύο πρώτων εργαστηρίων στην Κρακοβία της Πολωνίας και την Αττάλεια της Τουρκίας, έλαβε χώρα στις 9-13 Σεπτεμβρίου 2019 το τρίτο εργαστήριο στο Μάριμπορ της Σλοβενίας με φιλοξενούντα οργανισμό του ίδρυμα Prizma.

Σε αυτό συμμετείχαν η συντονίστρια της O.C.E.A.N NGO και διαχειρίστρια του προγράμματος κα Δήμητρα Σκούφη Κατσιδονιώτη και η Χριστίνα Ψυρρή εθελόντρια της οργάνωσης.

         Με κεντρικό θέμα «Discover you why» στόχος ήταν η δημιουργία 15 ξεχωριστών ιδεών και καινοτόμων προτάσεων για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στο Μάριμπορ. Για την τελική δημιουργία των ιδεών η ομάδα δούλευε, κυρίως, στον χώρο του Prizma αλλά πραγματοποίησε και δραστηριότητες στο λόφο Pohorja του Μάριμπορ κάνοντας τη διαδικασία περισσότερο διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα. Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από πολλές βιωματικές δραστηριότητες, ασκήσεις εσωτερικής αναζήτησης και συζητήσεις για τον υπάρχον ζήτημα της ανεργίας των νέων στην πόλη αυτή, ο κάθε συμμετέχων παρουσίασε το δικό του pitch Forum διάρκειας 30 δευτερολέπτων ενώπιον κριτικής επιτροπής και μεταδόθηκε σε live streaming.

Με την επιστροφή στην Αθήνα η ελληνική ομάδα συναντήθηκε και οργανώθηκε για τα δυο επόμενα εγχώρια εργαστήρια που ακολουθούν, τον Δεκέμβριο 2 με 6 Δεκεμβρίου 2019 στην Θεσσαλονίκη με φορέα υποδοχής τον ARATOS και τον Μάρτιο στην Αθήνα με φορέα υποδοχής τον Ο.C.E.A.N NGO.