Ολοκλήρωση της ομάδας – σχολής γονέων εξάμηνης διάρκειας


Στον οργανισμό O.C.E.A.N NGO , για πρώτη φορά ξεκίνησε πιλοτικά  να λειτουργεί μια μικρή Ομάδα Γονέων τον Οκτώβριο του 2018 .

Συντονίστιες της ομάδας ήταν η Δήμητρα Σκούφη Κατσιδονιώτη και η Ελένη Πολυχρονοπούλου, με  μια πολύ επιτυχημένη συνεργασία .

Η διάρκεια λειτουργίας της ήταν εξάμηνη και κάθε 15 ημέρες συναντιώταν τα μέλη της  για ένα δίωρο.Οι  συναντήσεις ήταν βιωματικού χαρακτήρα χωρίς να λείπει το Θεωρητικό πλαίσιο στήριξης .

Μετά από μια εξάμηνη επιτυχή πορεία σύμφωνα με τα αποτελέσματα αξιολόγησης των μελών της έκλεισε το κύκλο της, την 1η  Απριλίου 2019.

Οι γονείς έμαθαν,χαλάρωσαν και βοηθήθηκαν να διαμορφώσουν ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης του εαυτού των και των παιδιών τους.

Τα αποτελέσματα αυτής της ομάδας ήταν περισσότερο εμφανή  στα ίδια τα παιδιά τους και στο τρόπο  συμπεριφοράς τους μέσα και έξω από το σχολείο και την οικογένεια.

Την επόμενη σχολική χροιά θα τολμήσουμε ένα άλλο σχεδιασμό με τη λειτουργία Κύκλων Σχολών Γονέων.

Γονείς ,σύλλογοι γονέων που ενδιαφέρονται μπορούν να έρθουν να τους ενημερώσουμε και ίσως πιλοτικά να λειτουργήσουμε  και σε χώρους που οι γονείς θα θέλουν .

Eυχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη που δείξετε σε εμας και το φορέα μας.