ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ 6ο ΚΑΠΗ ΑΙΓΑΛΕΩ


 

                                                 

       

                                              ΣΧΟΛΙΚΗ   ΧΡΟΝΙA  2018-2019

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο των συνεργασιών του  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ  ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ  ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ  Μ.Κ.Ο- O.C.E.A.N   N.G.Ο  με το Δήμο Αιγάλεω και τη Κοινωνική υπηρεσία του,για

την περίοδο Οκτωβρίου 2018 – Μαϊου 2019  θα δημιουργηθούν για άλλη μία χρονιά:

Οι Ομάδες αυτογνωσίας με αντικείμενο : Μύθος-Παραμύθι, Ζωγραφική και Δημιουργική

    Γραφή και θεατρικό παιχνίδι

Η μεθοδολογία που ακολουθείται στις Ομάδες Αυτογνωσίας βασίζεται στις αρχές της Ομαδικής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας με ελευθέρως ρέουσα συζήτηση η οποία και διευκολύνει τα μέλη των ομάδων να εκφραστούν συναισθηματικά και επιπλέον να μάθουν με βιωματικό τρόπο για τη δυναμική και την τεχνική συντονισμού των ομάδων. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν στις ομαδικές διαδικασίες και να επεξεργαστούν διάφορα ζητήματα και προβληματισμούς της καθημερινής τους ζωής. Τα μέλη προσκαλούνται να βιώσουν τόσο τις σχέσεις τους, όσο και τις στάσεις που επιλέγουν – συχνά ασυνείδητα – στη ζωή της ομάδας και στο «εδώ και τώρα» των συναντήσεών τους.

Σκοπός της Ομάδας είναι η εξωτερίκευση των συναισθημάτων και των σκέψεων των μελών καθώς και η έκφρασή τους μέσω του εκάστοτε συγκεκριμένου «αντικειμένου» (ζωγραφική, γραφή, μύθος –παραμύθι κα).

Το αντικείμενο είναι συνεπώς «μέσο» και όχι εκπαιδευτικός στόχος, κάτι που διευκολύνει τα μέλη και την ομάδα ως όλον να ανακαλύψει και να επεξεργαστεί περιεχόμενα της ψυχής και του νου και να αναπτυχθεί επικοινωνία και αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών.

Η ομάδα λειτουργεί με συγκεκριμένη δομή  και ο συντονιστής αποτελεί ισότιμο μέλος της αλλά είναι  και διευκολυντής-διαχειριστής των δυναμικών που αναπτύσσονται στην ομάδα και πρέπει να είναι ειδικά εκπαιδευμένος  σε αυτό.

Συντονίστρια των  Ομάδων  Αυτογνωσίας:

Δήμητρα Κατσιδονιώτη – Σκούφη, MSC, Σύμβουλος Ομάδων και οργανισμών ,Ομαδική Αναλύτρια τ. Διευθύντρια 2ου Λυκείου Χαϊδαρίου, επίτιμη Προϊσταμένη 1ου, 2ου και 4ου Γραφείου Δ.Ε. Γ΄Αθήνας, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Δ.Ε. Γ΄Αθήνας, Επιμορφώτρια Β΄ Επιπέδου.

 

 

Πρόγραμμα 

 

ΟΜΑΔΑ  ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ 6ο  ΚΑΠΗ  ΑΙΓΑΛΕΩ 2018

ΤΡΙΤΗ 12-13.30 ,ΚΑΘΕ 15 ΗΜΕΡΕΣ συνολο συναντησεων 14 +1  πτυχια

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018

16 ΚΑΙ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ  2018

13 ΚΑΙ 27  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018

11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ      ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΙΝ ΘΕΜΑ : ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019

15 KAI 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  ( ΠΙΘΑΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ)

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019

12 ΚΑΙ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΜΑΡΤΙΟΣ 2019

12 ΚΑΙ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019

9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

 

ΜΑΙΟΣ 2019

7 ΚΑΙ 21 ΜΑΪΟΥ

ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ στις  28  ΜΑΙΟΥ ΓΙΑ  ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ (ΠΙΘΑΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ)

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ  Της ΟΜΑΔΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΑ  ΣΚΟΥΦΗ ΚΑΤΣΙΔΟΝΙΩΤΗ