ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ- ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗΣ  2022-2023, μια νέα προσέγγιση


 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο του  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ,  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ  ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ  ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ  Μ.Κ.Ο- O.C.E.A.N N.G.Ο την περίοδο Νοεμβρίου 2022 – Ιουνίου 2023  θα δημιουργηθούν για άλλη μία χρονιά:

Οι Ομάδες αυτογνωσίας-αυτοβελτίωσης με αντικείμενο : Μύθος-Παραμύθι, Ζωγραφική και Δημιουργική Γραφή, ηχητικά ταξίδια φαντασίας, θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική αγωγή, αυτοέκφραση και αυτοβελτίωση μέσω ηχοϊαματικών πρακτικών.

Οι  Ομάδες Αυτογνωσίας  απευθύνονται :

  • σε κάθε ενδιαφερόμενο για την αυτοβελτίωσή του μέσω της δυναμικής των ομάδων
  • σε εκπαιδευτικούς
  • σε όσους ασχολούνται με τους τομείς υγείας

Η μεθοδολογία που ακολουθείται στις Ομάδες Αυτογνωσίας βασίζεται τόσο στις αρχές της Ομαδικής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας, όσο και στις ηχοϊαματικές πρακτικές. Η ελευθέρως ρέουσα συζήτηση διευκολύνει τα μέλη των ομάδων να εκφραστούν συναισθηματικά και επιπλέον να μάθουν με βιωματικό τρόπο για τη δυναμική και την τεχνική συντονισμού των ομάδων. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν στις ομαδικές διαδικασίες και να επεξεργαστούν διάφορα ζητήματα και προβληματισμούς της καθημερινής τους ζωής. Τα μέλη προσκαλούνται να βιώσουν τόσο τις σχέσεις τους, όσο και τις στάσεις που επιλέγουν – συχνά ασυνείδητα – στη ζωή της ομάδας και στο «εδώ και τώρα» των συναντήσεών τους.

Σκοπός της Ομάδας είναι η εξωτερίκευση των συναισθημάτων και των σκέψεων των μελών, καθώς και η έκφρασή τους μέσω του εκάστοτε συγκεκριμένου «αντικειμένου» (ζωγραφική, γραφή, μύθος –παραμύθι, μουσική, τραγούδι, κίνηση κα).

Το αντικείμενο είναι συνεπώς «μέσο» και όχι εκπαιδευτικός στόχος, κάτι που διευκολύνει τα μέλη και την ομάδα ως όλον να ανακαλύψει και να επεξεργαστεί περιεχόμενα της ψυχής και του νου και να αναπτυχθεί επικοινωνία και αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών.

Η ομάδα λειτουργεί με συγκεκριμένη δομή  και οι συντονιστές αποτελούν ισότιμα μέλη της, διευκολύνοντας και διαχειρίζοντας τις δυναμικές που αναπτύσσονται στην ομάδα και είναι ειδικά εκπαιδευμένοι σε αυτό.

Οικονομική  συμμετοχή: 30 ευρώ το άτομο ανά μήνα σε ομαδικό πλαίσιο.

Τόπος: Τα γραφεία του Οργανισμού.

Χρόνος: Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται  σε δεκαπενθήμερη συχνότητα με διάρκεια 2 ωρών και σε σύνολο 12-14 συναντήσεις  το σχολικό έτος.

Συντονίστριες των  Ομάδων  Αυτογνωσίας

Δήμητρα Κατσιδονιώτη – Σκούφη, MSC, τ. Διευθύντρια 2ου Λυκείου Χαϊδαρίου, επίτιμη Προϊσταμένη 1ου, 2ου και 4ου Γραφείου Δ.Ε. Γ’ Αθήνας, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Δ.Ε. Γ ‘΄Αθήνας, Σύμβουλος Ομάδων και Οργανισμών, ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΎΤΡΙΑ,ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΝΑΛΥΤΡΙΑ

Ηρώ Πλακιά, Μουσικολόγος – Μουσικοπαιδαγωγός, Eναλλακτική Θεραπεύτρια Ηχοϊαματικής, Ενεργειακή θεραπεύτρια Reiki.

Τηλ.   210 5813797,6977468770