Ομάδες εφήβων- νέα Δράση 2020-21


Μετά από την πολύχρονη  διαδρομή μας στο χώρο της εκπαίδευσης και την επιτυχή λειτουργία των Σχολών Γονέων τα τελευταία δυο χρόνια στον οργανισμό μας O.C.E.A.N NGO, ξεκινάμε φέτος τον πρώτο κύκλο συναντήσεων των ομάδων εφήβων.

Η εφηβεία είναι μια χρονική περίοδος που σηματοδοτεί τη μετάβαση από την παιδική στην ενήλικη ζωή, αλλά και ένα ταξίδι εξέλιξης και αναζήτησης της ταυτότητας μας. Ο έφηβος προχωράει σταδιακά από την παιδική εξάρτηση από τους γονείς του, στο να μάθει να λειτουργεί σαν ανεξάρτητο άτομο και να διαμορφώσει τις δικές του αξίες και ιδανικά.

Σε αυτή τη διαδρομή θα βιώσει έντονες αλλαγές στο σώμα του, στον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον εαυτό του αλλά και τις σχέσεις του με τους άλλους. Θα νιώσει μέσα του συγκρούσεις, έντονα συναισθήματα και εντάσεις. Σε αυτή την περίοδο η παρέα και η επικοινωνία με συνομίληκους του είναι ιδιαίτερα σημαντική. Έχει ανάγκη να μοιραστεί, να νιώσει ότι ανήκει κάπου, ότι είναι μοναδικός και έχει αξία.

Η ομάδα μπορεί να προσφέρει στους εφήβους ένα ασφαλές και υποστηρικτικό πλαίσιο στο οποίο να

  • Νιώθουν ότι δεν είναι μόνοι τους, αλλά ότι ανήκουν σε μια ομάδα συνομιλήκων όπου θα μπορούν να μοιράζονται τις δυσκολίες τους και να ανταλλάσσουν εμπειρίες σχετικά με τη φιλία,την εικόνα για τον εαυτό τους και τις σχέσεις τους
  • Εκφράζουν ελεύθερα τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους σε ένα περιβάλλον πλήρους αποδοχής, χωρίς το φόβο ότι θα κριθούν
  • Αποκτούν δεξιότητες επικοινωνίας και μαθαίνουν να διεκδικούν
  • Καλλιεργούν την ενσυναίσθηση, ακούνε και υποστηρίζουν ο ένας τον άλλο
  • Συμμετέχουν σε βιωματικές, ψυχαγωγικές ασκήσεις και αποφορτίζουν τις εντάσεις τους
  • Ενισχύουν την αυτοπεποίθηση τους και καλλιεργούν κοινωνικές δεξιότητες

Σε αυτό το εξελικτικό στάδιο της ζωής η σύνδεση με τους άλλους έχει πρωταρχική σημασία γι αυτό και οι έφηβοι που έχουν υποστηρικτικές σχέσεις είναι πιο χαρούμενοι και δημιουργικοί.

Οι ομάδες απευθύνονται σε εφήβους 12 έως 17 χρονών. Θα συναντιούνται σε μικρές ομάδες, δια ζώσης αλλά και λόγω του COVID 19 μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη διαδικτυακή συνάντηση εναλλακτικά.

Συντονίστρια :Δήμητρα Κατσιδονιώτη – Σκούφη, MSC, Σύμβουλος Ομάδων και οργανισμών ,Ομαδική Αναλύτρια τ. Διευθύντρια 2ου Λυκείου Χαϊδαρίου, επίτιμη Προϊσταμένη 1ου, 2ου και 4ου Γραφείου Δ.Ε. Γ΄Αθήνας, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Δ.Ε. Γ΄Αθήνας, Επιμορφώτρια Β΄ Επιπέδου.

Συνσυντονίστρια : Ελένη Πολυχρονοπούλου,Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια,Εκπαιδευτικός.

Εγγραφές στο link  https://goo.gl/forms/TqdIvsub1M9TdXO12

Πληροφορίες

Τηλ.    210 5813797/697 74 68 770

Fax      210 5822961

Οι συναντήσεις γίνονται κάθε 15 ημέρες και διαρκούν 2 ώρες

Το κόστος είναι 30 E το μήνα .