ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ -ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ


  ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ –ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

                                              ΣΧΟΛΙΚΗ   ΧΡΟΝΙA  2019-2020

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο του  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ  ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ  ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ  Μ.Κ.Ο- O.C.E.A.N N.G.Ο,

Την περίοδο Οκτωβρίου 2019 – Ιουνίου 2020 θα λειτουργήσουν πάλι,μετά την πιλοτική εξαιρετικά πετυχημένη λειτουργία τους την προηγούμενη σχολική χρονιά:

  Ομάδες Γονέων –Σχολές Γονέων.

  Οι γονείς στην προσπάθειά τους να τα καταφέρουν, πολλές φορές επαναλαμβάνουν τα δικά τους  

  Επειδή κανείς δε διδάχτηκε να είναι γονιός παρόλο που η αποστολή του, είναι η διάπλαση νέων  ανθρώπων, πολύ δύσκολη, περίπλοκη, γεμάτη από αγωνία και άγχος αποστολή εφ’όρου ζωής.Για την επιτυχία σ’ αυτή την αποστολή απαιτείται μεγάλη υπομονή, αφοσίωση, αγάπη και γνώση. Τα γονεϊκά πρότυπα που δεν είναι όμως πάντα αποτελεσματικά.

Πολύ συχνά κατακλύζονται από απογοήτευση  και νιώθουν αδύναμοι να επιλύσουν  τις συγκρούσεις που βιώνουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες κοινωνικές συνθήκες, όπου καλούνται να παίξουν πολλαπλούς ρόλους σ’ έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία.

Δεν υπάρχουν όμως τέλειοι γονείς. Υπάρχουν ανθρώπινα  πλάσματα που μπορούν διαρκώς να εξελίσσονται μέσα από το γονεϊκό τους ρόλο. Σ΄ αυτό το δύσκολο έργο τους  χρειάζονται βοήθεια, γνώση και υποστήριξη, χρειάζονται να γνωρίζουν ότι δεν είναι οι μόνοι που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Στις μικρές, ευέλικτες ομάδες που οργανώνουμε θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν κουράγιο και ενίσχυση, να αποκτήσουν δεξιότητες επικοινωνίας ώστε να επιλύουν με επιτυχία τις συγκρούσεις με τα μέλη της οικογένειας τους και να μάθουν τους τρόπους να θέτουν όρια, να έχουν υπομονή και να είναι καλοί ακροατές με ενσυναίσθηση.

Προσφέροντας πρότυπα κατανόησης, αγάπης και ειλικρίνειας θα μπορούν να καθοδηγήσουν με επιτυχία νέα και μοναδικά ανθρώπινα πλάσματα με υψηλό αυτοσεβασμό.

   Η μεγάλη εμπειρία μας και οι γνώσεις μας στη εκπαιδευτική διαδικασία μέσα και έξω από το σχολείο  

  αλλά και των συνεργασιών που πρέπει να επιτυγχάνονται  μεταξύ Γονέων και Δασκάλων αλλά και η ανάγκη στήριξης των Γονέων, μας οδήγησε στο να οργανώνουμε μικρές ευέλικτες ομάδες στήριξής και   εκπαίδευσης των

    Οι  Ομάδες Γονέων απευθύνονται :

  • σε κάθε γονέα  για αυτογνωσία μέσω της δυναμικής των ομάδων
  • σε εκπαιδευτικούς και σε όσους ασχολούνται με τους τομείς υγείας
  • Σε κάθε άνθρωπο που θέλει να γίνει γονέας η δουλεύει με παιδιά σε χώρους παράλληλα και μέσα σε εκπαιδευτικές κοινότητες

Η μεθοδολογία που ακολουθείται στις Ομάδες γονέων βασίζεται στις αρχές της Ομαδικής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας με ελευθέρως ρέουσα συζήτηση η οποία και διευκολύνει τα μέλη των ομάδων να εκφραστούν συναισθηματικά και επιπλέον να μάθουν με βιωματικό τρόπο για τη δυναμική και την τεχνική συντονισμού των ομάδων. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν στις ομαδικές διαδικασίες και να επεξεργαστούν διάφορα ζητήματα και προβληματισμούς της καθημερινής τους ζωής. Τα μέλη προσκαλούνται να βιώσουν τόσο τις σχέσεις τους, όσο και τις στάσεις που επιλέγουν – συχνά ασυνείδητα – στη ζωή της ομάδας και στο «εδώ και τώρα» των συναντήσεών τους.

Σκοπός της Ομάδας είναι η εξωτερίκευση των συναισθημάτων και των σκέψεων των μελών καθώς και η έκφρασή τους μέσα από τα προβλήματα η τα θέματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο και την οικογένεια τόσο οι ίδιοι όσο και τα παιδιά τους.

Η ομάδα λειτουργεί με συγκεκριμένη δομή  και ο συντονιστής αποτελεί ισότιμο μέλος της αλλά είναι  και διευκολυντής-διαχειριστής των δυναμικών που αναπτύσσονται στην ομάδα και πρέπει να είναι ειδικά εκπαιδευμένος  σε αυτό. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η απόλυτη εχεμύθεια και η τήρηση του απορρήτου από όλα τα μέλη της ομάδας.

Οικονομική  συμμετοχή: 30 ευρώ το άτομο σε ομαδικό πλαίσιο.

Τόπος: Τα γραφεία του Οργανισμού.

Χρόνος: Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται  σε δεκαπενθήμερη συχνότητα με διάρκεια 90’ και σε σύνολο       

               12-14 συναντήσεις  το σχολικό έτος.

Η πρώτη συνάντηση για ενημέρωση  χωρίς καμιά υποχρέωση θα γίνει : 30 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα ώρα 19.00 μμ στο χώρο του φορέα.

Συντονίστρια των  Ομάδων  Γονέων:

Δήμητρα Κατσιδονιώτη – Σκούφη, MSC, Σύμβουλος Ομάδων και οργανισμών ,Ομαδική Αναλύτρια τ. Διευθύντρια 2ου Λυκείου Χαϊδαρίου, επίτιμη Προϊσταμένη 1ου, 2ου και 4ου Γραφείου Δ.Ε. Γ΄Αθήνας, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Δ.Ε. Γ΄Αθήνας, Επιμορφώτρια Β΄ Επιπέδου.

Συνσυντονίστρια  Ελένη Πολυχρονοπούλου,εκπαιδευτικός,Υπεύθυνη του τομέα Αγγλικής Γλώσσας στο Ιδιωτικό Γυμνάσιο Λύκειο Νέα Παδεία, Συνθετική ψυχοθεραπεύτρια.

 Εγγραφές στο link  https://goo.gl/forms/TqdIvsub1M9TdXO12

Πληροφορίες

Τηλ.    210 5813797/6977468770

Fax    210 5822961

Email  info@oceanorg.gr.

         dkatssk@gmail.com

         dskoufi@oceanorg.gr