Επίσκεψη ομάδας εθελοντών και μελών της της O.C.E.A.N NGO,στο Hot spot Σκαραμαγκά


Υλοποίηση βιωματικού εργαστηρίου με θέμα : το θεατρικό παιχνίδι για παιδιά

 

Ομάδα  από μέλη και εθελοντές  της ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ O.C.E.A.N (ORGANIZATION OF CULTURE, EDUCATION AND ADVICE IN NETWORKS) NGOΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Μ.Κ.Ο και

στα πλαίσια των σκοπών και στόχων της οργάνωσης μας  για εθελοντική προσφορά και δράση αλλά και της μεγάλης μας εμπειρίας στα θεατρικά προγράμματα σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο θα επισκεφτεί κατόπιν αδείας το ΗΟΤ ΣΠΟΤ  Σκαραμαγκά την επόμενη ΤΕΤΆΡΤΗ  11 Ιουλίου από της 13.00-15.00 . Οι 7 εθελοντές είναι Διευθυντές σχολείων , Α/θμιας και Β/θμιας, εκπαιδευτικοί και σύμβουλοι.Τα Μέλη της οργάνωσης είναι ο ηθοποιός, μουσικός και Βιολόγος Δημήτρης Κατσιδονιώτης οργανωτικός υπεύθυνος προγραμμάτων και η Συντονίστρια Δήμητρα Σκούφη Κατσιδονιώτη. Στόχος μας είναι  να οργανώσουμε ομάδες παιδιών που θα  αναπτύξουν δράσεις και δεξιότητες με το θεατρικό παιχνίδι. Το θεατρικό παιχνίδι απευθύνεται σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας .

Το πρόγραμμα  θα έχει ως ακολούθως:

Θεατρικό Παιχνίδι 13.00-14.30

  1. Κίνηση στο χώρο ελεύθερη-ζέσταμα
  2. Κίνηση στο χώρο με εναλλαγές σε ταχύτητες-ποιότητες (αργά-γρήγορα)
  3. Αλλαγή Επιπέδων με κίνηση (πάνω-μεσαίο-πάτωμα). Μπορεί και ζώα ή στοιχεία φύσης
  4. Ακινησία- βλέμματα- μη λεκτική επικοινωνία
  5. Κίνηση βλέμματα επικοινωνία και εναλλαγές με ακινησία
  6. Θεατρικά-Φωνητικά παιχνίδια σε κύκλο (φανταστικά αντικείμενα-σπασμένο τηλέφωνο-παρουσίαση εαυτού με κραυγές και φωνήσεις- ρυθμικά/μουσικά μοτίβα ομάδας κ.α)
  7. Κίνηση στο χώρο με ρυθμό, ομαδοποίηση, σπάσιμο ατομικότητας, εναλλαγές οδηγού-αρχηγού αγέλης/ομάδας.