Δημιουργία Δικτύου Πολιτών για την πολιτική προστασία- 2ο Σεμινάριο ,Βιωματικό εργαστήριο στις 15/11/2018


Ο Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου , ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ συντονίζει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα  Erasmus+ με θέμα :
«Developing Skills in Dealing with Emergencies: Civil protection for people » – CPP .Στα πλαίσια  αυτού του προγράμματος,ξεκίνησαν στις 25.10.2018 τα σεμινάρια για την πολιτική προστασία στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαϊδαρίου. 

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος , ο Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου-ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ  και ο  Οργανισμός Πνευματικής Καλλιέργειας, Εκπ/σης και Συμβουλευτικής στο Διαδίκτυο ( O.C.E.A.N NGO)  θέλουν να έρθουν σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες  με σκοπό την  εκπαίδευση και  προετοιμασία των πολιτών στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων δημιουργώντας εθελοντικές ομάδες πολιτών, τόσο ενηλίκων όσο και νέων, σε συνεργασία με αντίστοιχα Ευρωπαϊκά Δίκτυα.
Με τη συνεργασία ειδικών οργανώνονται τέσσερα (4) βιωματικά σεμινάρια-βιωματικά εργαστήρια  πολιτικής προστασίας.Συμμετέχουν μέλη και φίλοι του ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ και του O.C.E.A.N NGO.

Στη πρώτη συνάντηση ,βιωματικό εργαστήριο μίλησε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής κ.Λάμιας Παναγιώτης  και ενημέρωσε για θέματα που αφορούν τις πυρκαγιές.
Στο 2ο μέρος ακολούθησε βιωματικό εργαστήριο με θέμα Βιωματική Ομάδα Αυτο-Βελτίωσης και διαχείρισης Συναισθημάτων  Φόβου, άγχους, τρόμου, πανικού.
Συντονίστριες του Βιωματικού εργαστηρίου ήταν η κ.Δήμητρα Σκούφη- Κατσιδονιώτη και η κ.Έλενα Μαστοράκη .

Ο σκοπός είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα  και αφετέρου να δημιουργηθούν εθελοντικές ομάδες από πολίτες όλων των ηλικιών οι οποίοι να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν σε κάποιο ξαφνικό γεγονός.

Γενική παρατήρηση των 25 περίπου συμμετεχόντων κατά τη πρώτη συνάντηση ,βιωματικό σεμινάριο
ήταν ότι υπάρχει ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών στα θέματα πολιτικής προστασίας.

Μακάρι να πεισθούν όσο  το δυνατόν περισσότερα άτομα να ευαισθητοποιηθούν και να ενημερωθούν.

Στις 15.11.2018 το απόγευμα και ώρα 19 εως 21.30 θα ακολουθήσει το Δεύτερο σεμινάριο-Βιωματικό εργαστήριο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαϊδαρίου.

Θέμα του Σεμιναρίου θα είναι οι Πλημμύρες.Συντονίστριες του Βιωματικού εργαστηρίου ήταν η κ.Δήμητρα Σκούφη- Κατσιδονιώτη και η κ.Έλενα Μαστοράκη .